Met een persoonlijke lening leen je een eenmalig bedrag. Je bepaalt zelf het leendoel. Denk aan het vernieuwen van de keuken, de tuin of het aanschaffen van een nieuwe auto. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Bovendien staat de rente vast tijdens de looptijd. Je weet zo vooraf waar je aan toe bent en in welk tempo de lening wordt afgelost. Wel is het verstandig om de persoonlijke lening rente te checken.

Wat is een persoonlijke lening?

De persoonlijke lening is een lening waarmee je eenmalig een vast bedrag ontvangt. Deze lening is handig als je vooraf weet hoeveel geld je nodig hebt voor het leendoel, zoals wanneer je een auto, zonnepanelen of dure apparatuur wilt kopen. Het bedrag dat je met een persoonlijke lening kunt lenen is bij de meeste kredietverstrekkers minimaal € 5.000,- en maximaal € 75.000,-.

Bij enkele kredietverstrekkers is het vanaf € 2.500,- al mogelijk om een persoonlijke lening aan te vragen. Het leenbedrag betaal je terug tegen een vaste rente en binnen een vaste looptijd. Je weet hierdoor precies hoeveel je elke maand kwijt bent aan de lening. Een persoonlijke lening biedt hiermee zekerheid.

De persoonlijke lening is geen flexibele lening; eerder (boetevrij) aflossen kan – in tegenstelling tot bij het doorlopend krediet vaak niet. Bij de meeste persoonlijke leningen die wij aanbieden, kan dit wel. Met deze leenvorm is er geen mogelijkheid om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen. Wel kun je er natuurlijk voor kiezen om opnieuw een lening aan te vragen.

Hoe vaak worden de rentes van deze leningen aangepast?

De persoonlijke lening en heeft een vaste rente. Je kunt er dus op vertrouwen dat die rente voor jou tijdens de looptijd niet verandert. De rente van het doorlopend krediet kan wel veranderen, want hier is sprake van een variabele rente. Wanneer dit precies gebeurt is moeilijk te voorspellen